8 redenen waarom je video moet inzetten

1. Video boost je conversie en verkoop

First things first: filmpjes brengen geld op. Véél geld. Een goede productvideo op je landingspagina boost je verkoop. Een overtuigend instructiefilmpje leidt je bezoeker onmiddellijk naar de webshop. Logisch ook: we denken nu eenmaal in beelden. Stel je de impact van bewegend beeld dan maar eens voor!

2. Video geeft vertrouwen

Business draait om vertrouwen. De handdruk krijg je pas als je klant je vertrouwt. Met een goede, authentieke bedrijfsfilm straal je vertrouwen uit. Authentiek en transparant. Je visitekaartje in bewegend beeld. Dat is de basis voor een goede relatie.

3. Google houdt van video’s

Met straffe video content blijft een bezoeker langer op je site. Dat vindt Google wel fijn. Ze merkt dat bezoekers langer op je site blijven, dus moet je wel waardevolle content hebben. En hop, daar stijgt je website in de zoekresultaten!

4. Speciaal voor mobiele gebruikers

Maar liefst 90% van de gebruikers bekijkt filmpjes op zijn smartphone of tablet. Een cijfer dat elk jaar groeit. Daar zijn die dingen ook precies voor gemaakt. In tijden waarin alles en iedereen mobiel gaat, wil jij toch niet achterblijven?

5. Je kunt met video alles uitleggen

Lanceer je een nieuw product of dienst? Wil je een idee overbrengen, een evenement of een filosofie? Je kunt met video’s alles uitleggen. En als het goed is gemaakt, kijkt je bezoeker het hele verhaal uit. Met animaties kan je zelfs nog een stapje verder.

6. Ook voor luieriken

Niemand leest nog graag lange teksten. De consument vandaag wil kort en krachtig de essentie. Het product in actie. Waar en wanneer ze er zin in hebben. Zoiets kan met video. Je hoeft er niet eens je luie zetel meer voor uit. 

7. Dé tool voor social media

Maak van elke bezoeker een promoboy of girl. Gewoon omdat die je filmpje zo sterk vindt dat hij of zij dat graag deelt op Facebook. Social media zijn vandaag ook zo ingericht om liefst zoveel mogelijk video te stimuleren. Mensen delen emoties, geen feiten.

8. Video advertising

Helemaal slim wordt het als je de video’s niet alleen op je website of social media plaatst, maar die nog eens verwerkt tot strategische communicatiecampagnes. En zelfs gaat voor video ads op YouTube en andere social media. Dat werkt! En waarom zou je ze niet inzetten in je mailings? 


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x